Carl Zach Cycling Classic - Celebrating 25 Years of Cycling in Waukesha!

Carl_Zach_2019_25yrs

Sunday, June 23, 2019           11:30 am - 8:30 pm


Presented by Couri Insurance

Couri Insurance

Take in a professional bike race with international flair as you enjoy the Carl Zach Cycling Classic Presented by Couri Insurance returning to downtown Waukesha! Racers from all over the world come to compete taking hairpin turns on the streets at more than 30 mph. This race is part of the Tour of America’s Dairyland series, one of the largest race series in the U.S. Make plans to get here and prepare to be amazed!

Race will begin and end at Couri Insurance, 379 W. Main St.

Race will run in a clockwise direction starting just west of Couri Insurance, 379 W. Main St., heading east, turning south on Clinton Ave., to Wisconsin, east to Grand Ave., south to Carroll St., west to Maple Ave., north to Wisconsin, west to West Ave., north to Main St., then back to the start/finish line just west of Couri Insurance.


Cutler Park Activities


Full Day of FREE Fun in Cutler Park at the Carl Zach Cycling Classic
Presented by Couri Insurance Agency!

3:00-7:00 pm      Join us for a little “Dirty Boogie” in the park 
                         Sponsored by The Park Foundation of Waukesha

3:00-6:00 pm       Free tree climb with Treetop Explorers

All afternoon, enjoy beverage service in the park offered by the Park Foundation of Waukesha with Raised Grain Brewing Company products. Please note, no carry-in of alcoholic beverages is allowed.

Please note: City Ordinance 11.22 (i.) & (j.) prohibit dogs in the park.


 Race Name Time Duration

Cat 3/4/5 Women

11:25 am to 12:05 pm

40 minutes

Cat 4/5

12:15 to 12:55 pm

40 minutes

Cat 3/4

1:05 to 1:55 pm

50 minutes

 Cat 2/3
2:05 to 2:55 pm 50 minutes

Masters 1/2/3 40+, 50+, 60+

3:05 to 4:05 pm

60 minutes

Pro 1/2 Women 

4:15 to 5:15 pm

60 minutes

Handcycle H1/2, H3/4, & Women

5:25 to 6:00 pm

35 minutes

Kiddie Klassic

6:00 to 6:50 pm

50 minutes

Pro 1/2 Men

7:00 to 8:30 pm

90 minutes


 Parking Information:


Parking information coming soon!


Sign Up to receive information and reminders via text messages about the events by clicking below:


Sign Up

IMG_3189